Ostrovrharjev pohod 2017

Ostrovrharjev pohod je vsakoletna, tradicionalna prireditev, namenjena krajanom kot tudi ostalim pohodnikom. Prireditev poteka  predzadnjo ali zadnjo nedeljo v aprilu, v času ko se prične prebujanje narave po dolgem zimskem počitku. Letošnji pohod, že 11. po vrsti, je potekal v nedeljo, 23. aprila 2017.   

pohod

Novost letošnjega pohoda sta  bili dve trasi in sicer običajna trasa, dolga 6 kilometrov in daljša, približno 12 km dolga trasa.

Običajna trasa je namenjena družinam in malo slabše pripravljenim pohodnikom, obsega pa sprehod mimo Gradu in Starega gradu, kamnoloma mlinskih kamnov ter vzpon na hrib Murjevka. Ob poti smo na omenjenih točkah namenili tudi krajšo razlago o posamezni znamenitosti, nekaj o zgodovini kraja in lastnikih posesti skozi zgodovino.

Daljša pot je potekala mimo Gradu in Starega gradu, od koder so se pohodniki bomo povzpeli na Debni vrh, nadajevali proti Pečarju in se spustili v dolino Besnice. Pot je peljala proti vasi Vnajnarje, kjer se je priključila na Borovničevo pot preko Murjevke do cilja, na Turistični kmetiji Pri Lazarju.